Oslavili jsme 6 let European Business School!
Vážené dámy, vážení absolventi, milí přátelé,jak možná víte, dne 2. února 2015 tomu bylo přesně 6 let, kdy European Business School SE vznikla.
Přečíst celý článekVážené dámy, vážení absolventi, milí přátelé,jak možná víte, dne 2. února 2015 tomu bylo přesně 6 let, kdy European Business School SE vznikla.
Tentýž jev může mít různé příčiny: vzroste-li naše tělesná teplota, může to být známkou horečky, stejně jako důsledkem toho, že jsme se ponořili do relaxační horké lázně. Ještě než se proto začneme určitého projevu obávat, je rozumné si všimnout, jaké příčiny k němu vedly. Teprve poté, pokud vůbec, je namístě uvažovat o možné terapii.
Celá historie práce a personálního managementu je protkána snahou o využití lidského potenciálu – podnikatele, manažera, zaměstnance. Člověk však využívá svůj potenciál, jen když chce a když k tomu objeví příležitost.
Již v tuto chvíli přijímáme přihlášky do dubnového studijního cyklu programů MBA, LL.M., BBA, DBA, MSc.
Trvalou součástí novoročních předsevzetí je snaha vtěsnat do vlastního napjatého časového harmonogramu činnosti, kterým jsme dosud nevěnovali dostatečnou pozornost, a vypustit naopak ty, kterým času věnujeme příliš. S dostatečným odstupem se nám totiž ty prvé jeví jako důležitější, zatímco ty druhé jako podstatně méně významné či dokonce jako škodlivé. Tato předsevzetí většinou nebývají příliš úspěšná. Čas však s sebou nese i další paradoxy.
Konec roku není jen ve znamení shonu a nedostatku času, ale u mnoha lidí, právě v důsledku různých aktivit spojených s koncem roku nebo s kupováním vánočních dárků i ve znamení nedostatku peněz. Co s tím? Peníze jsou potřeba.
Work Life Balance (WLB), termín, který se na všechny, jež pronikli do tajů 4. generace time managementu valí ze všech stran. Je dost možná i jednou z podstat celé 4. generace. Nejčastěji je překládán jako „Rovnovážný stav mezi pracovním a osobním životem“.
Strach bývá největší brzdou úspěchu. Pokud se bojíme začít nový projekt, změnit zaměstnání, vyjet ze zajetých kolejí nebo se pustit do podnikání, aniž bychom s ním měli předchozí zkušenost, nemůžeme očekávat, že něčeho dosáhneme. Takový paradox zažívá mnoho lidí.
Všichni tak rádi chodíme na pracovní obědy. A nejen TOP manažeři, ale i jakýkoli manažer nebo liniový zaměstnanec je rád, když se nají a navíc se u toho může tvářit, že pracuje. Pracovní obědy mají v českém prostředí poměrně mladou historii. Ne, že by se u nás dříve na pracovní obědy nechodilo, ale byla to záležitost pro pár vyvolených. Proto i po dvaceti letech je tento fenomén stále u většiny zaměstnanců velmi oblíbený. A mají pro něj také mnoho, více či méně oficiálních, argumentů.
Zvyk je železná košile. Platilo to za časů našich babiček, platit to bude i nadále. Pokud si na něco zvykneme a žijeme v takovém stavu dlouho, obvykle se nám těžko opouští. A to i v případě, že by změna měla znamenat změnu k lepšímu.
Ceny studijních programů uvedené na webu jsou konečné.