Ing. Aleš Bukovský, MSc.

Absolvent Jihočeské univerzity, agronomické fakulty, specializace management. Po škole působil na stáži v Ústavu krajinné ekologie ČSAV v Českých Budějovicích. Byl součástí týmu pracujícím na projektu s názvem - Krajinně ekologický paradox – venkovská sídla jako biocentra. Od obyvatel sídel dotčených výzkumem získával data a názory. Ty třídil a vyhodnocoval z hlediska společenské vědy sociologie. V letech 2016 - 2018 studoval na European Business School SE program MSc. Management. Svou profesní dráhu zahájil jako makléř cenných papírů v ČSOB v Plzni. Později působil ve švýcarské nadnárodní potravinářské firmě Nestlé ve funkci sales managera. Po roce 2002 zasvětil svůj život práci v oblasti Real Estate. Z pozice spoluvlastníka portfolia bytových a nebytových prostor, zastává funkci manažera správy nemovitostí. Od roku 2006 se věnuje publikační činnosti v agronomických disciplínách. Je autorem, nebo spoluautorem cca 200 příspěvků do odborných a naučných periodik. V posledních letech se nejraději věnuje publikaci agronomických témat z dob mocnářství - Předlitavsko v druhé půlce 19. století. Působí v komunální politice. Pro všechny životní role je mu blízký citát od našeho prvního prezidenta Tomáše G. Masaryka: „Člověk, který dělá svou práci bez zájmu a jenom z chlebařství, je nešťastný a otrávený člověk. Já rád poslouchám, když někdo mluví s láskou a chutí o svém povolání.“
person
Baťa v růžích

Baťa v růžích

Zpětné posouzení vůdcovských a manažerských dovedností na příkladu Tomáše Bati, představuje opačnou cestu tvůrčího leadershipu, než aplikují současní badatelé. Ti se zabývají analýzou vůdcovství v živých firmách směrem dopředu.  Dle mého názoru právě zásady opravdového vůdcovství lze pochopit pouze na příkladech světových vůdců z minulosti. Základní principy byly definovaly již ve starověkém Řecku, před mnoha tisíci lety. Nemusíme se však ohlížet tak daleko. Studnici myšlenek pro pochopení pozice vůdce a manažera nacházíme v krocích Tomáše Bati při vedení své firmy. 

Přečíst celý článek
person
Rudolfinum

Rudolfinum

S předstihem jsem si rezervoval jedno listopadové čtvrteční odpoledne na slavnostní událost v Rudolfinu. V plánovacím kalendáři jsem měl poznamenáno – promoce European business school (EBS). Mojí profesí je správa nemovitostí. Jednoduše řečeno práce s lidmi a nemovitostmi. Již dopředu jsem tušil, že „udržet“ volný den pod náporem práce bude složité. Ach ten time management…A jakými pocity byla vroubená má cesta do Rudolfina?

Přečíst celý článek
person
Patrové vlastnictví

Patrové vlastnictví

Vedle všeobecně známých a v praxi používaných zápisů do katastru nemovitostí, které představuje spoluvlastnictví bytových jednotek a společných částí domu podle BytZ a ObčZ, existuje u nás ještě jedna držba budov a pozemků. Nazývá se historické patrové vlastnictví.

Přečíst celý článek

Ceny studijních programů uvedené na webu jsou bez DPH.