Mgr. Jan Kust

Během svých studií vykonal několik studijních pobytů v zahraničí, včetně USA. Během své kariéry pak působil mj. v letech 2006–2009 v Parlamentním institutu Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, v roce 2009 na Úřadu vlády ČR a mezi léty 2009 až 2011 coby vedoucí oddělení migrace na Ministerstvu práce a sociálních věcí. V rámci lektorské praxe působil na Institutu státní správy a Vysoké škole CEVRO Institut. V současné době pracuje v Odboru podpory legislativy VZP ČR. Od roku 2012 spolupracuje s Ústavem práva a právní vědy, o.p.s. a European Business School SE, jako odborný poradce v oblasti transatlantických vztahů. V rámci své vědecké činnosti pro Ústav práva a právní vědy, o.p.s. a European Business School SE vydal v roce v roce 2013 odbornou publikaci Nejvyšší soud USA.
person
Sto let od doby, kdy se v USA pohnulo volební právo žen

Sto let od doby, kdy se v USA pohnulo volební právo žen

V záplavě všech možných dat, které se váží k boji za zrovnoprávnění žen a jejich volebnímu právu se 4.6.1919 navzdory mému bombastickému nadpisu krčí někde dost vzadu, přesto je to datum, kdy federální Kongres USA rozeslal jednotlivým státům k ratifikaci Devatenáctý dodatek Ústavy USA. Ten vcelku nenápadně konstatuje, že „Spojené státy ani jakýkoli jednotlivý jejich stát nesmějí popřít ani omezit volební právo občanů Spojených států z důvodů pohlaví…“ 

Přečíst celý článek
person
Ekecheiría v 21. století, aneb jak by se měl právník dívat na MS 2014 ve fotbale

Ekecheiría v 21. století, aneb jak by se měl právník dívat na MS 2014 ve fotbale

Můj červnový příspěvek do blogu bude poněkud odlišný, než nač jste ode mne zvyklí. Tak jako každé čtyři roky i letos se Česká republika, Evropa spolu s nimi i celý svět na chvíli zastavil, aby celou svou pozornost věnoval měsíci sportu – mistrovství světa ve fotbale. Jak nás rádi poučí i zkušenosti římských císařů – není nad úsloví panem et circenses a nic tak nepřekryje každodenní problémy, někdy i opravdu zásadního charakteru, jako je tenká vrstva laku v podobě zábavy pro všechny.

Přečíst celý článek

Ceny studijních programů uvedené na webu jsou bez DPH.